Omgeving

 

 Welkom in onze B&B in een groene omgeving met veel natuur en cultuur op korte afstand.

U vindt ons in een rustige straat in het lommerrijke dorpje Driehuis, tussen IJmuiden aan Zee en Haarlem en 30 minuten rijden van leuke plaatsen als Amsterdam,  Alkmaar, Keukenhof en Zaanse Schans.

Strand en zee zijn te bereiken in 10 autominuten (IJmuiden) of 20 minuten fietsen. Op loopafstand vindt u bos- en duingebieden (Nationaal Park Zuid-Kennemerland) en parken met monumentale landhuizen en siertuinen.  Natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude ligt ook op korte afstand.
Het treinstation is 7 minuten lopen en biedt een rechtstreekse verbinding met de mooiste winkel- en hofjesstad van Nederland: Haarlem (15 minuten) en de bruisende metropool Amsterdam (30 minuten). Vele fiets- en wandel- Nordic walking- en paardrijroutes komen langs of door onze straat. (zie: Links).

In de zomermaanden is een bezoek aan het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden een belevenis. Het prachtige, halfondergrondse fort is het grootste van de Stelling van Amsterdam en een Unesco-werelderfgoed. Of bezoek de bunkers van de voormalige Festung IJmuiden in het duingebied tussen IJmuiden aan Zee en IJmuiderslag. Het Bunker Museum verzorgt bovendien rondleidingen met  gids. Eiland en bunkers maakten in WO ll deel uit van the Atlantic Wall. Ook in IJmuiden vindt u het Zee- en havenmuseum.

Ook kunt u kiezen voor een bezoekje aan de Zwarte markt of Bazaar in Beverwijk of het rijksmonument en eerste crematorium van Nederland: Westerveld. In dit mooie heuvelachtige park liggen verschillende beroemdheden begraven (zie info-borden).
U kunt in de naaste omgeving bouwstijlen bewonderen uit de vorige eeuw, waaronder de Amsterdamse School en Dudok (info en fietsroute aanwezig). Driehuis telt 31 rijksmonumenten.
Onze b&b is een goed startpunt voor uw reis naar New Castle     met de boot van DFDS Seaways die vanuit IJmuiden vertrekt.
’s Avonds kunt u bijna om de hoek uit eten in het          sfeervolle Grand Cafe Valerius (reserveren! tel.0255-520086) of het gezellige  Cafe Middeloo (dagschotel vanaf € 10,-, maandag gesloten). Goede visrestaurants vindt u in IJmuiden.
Met ster kunt u eten of koffie drinken (aanrader bij mooi weer op het terras!) bij kasteel/landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort ( zie foto hiernaast, 5 autominuten of 10 minuten per fiets)
Kortom: zelfs in een week tijd zal u hier nog tijd te kort komen!

In de B&B zijn toeristisch informatiemateriaal en kaarten aanwezig.

Openbaar vervoer:

-Treinstation voor rechtstreekse verbinding met Haarlem (15 minuten), Amsterdam (30 minuten) en Beverwijk (5 minuten): 7 minuten lopen.

-Bushaltes voor lijn 385 en lijn 3 richting Haarlem of richting IJmuiden-strand: op enkele minuten afstand.

 

Translate »